Du bestämmer själv hur du mår

Hur skulle du klara dig utan instruktionsböcker till din mobil, din dator, din bil och IKEA-möblerna? Det känns naturligt att följa instruktionsbokens (om man nu inte är otålig förstås) beskrivning både för att få saker att fungera, men oxå för att livslängden skall bli den önskade.

Självklart skulle du aldrig drömma om att köra din bil i 110km på tvåans växel, strunta i att fylla på olja och ibland tanka med bensin/diesel och ibland med vatten. Du följer instruktionsboken.

Men när det gäller dig själv är du kanske inte alltid lika noga, vare sig med underhåll eller vad du tankar i dig. Det behöver inte handla om att man ska träna hårt 5 dagar i veckan och äta eko odlade morötter eller stenåldersmat och enbart dricka vatten. Så länge vi rör på oss på det sätt som vi var och en klarar av så får det oss att känna oss piggare, och äter vi det vi vill (men med måtta) så kommer vi alla att känna oss lyckligare, eller?

Vad kännetecknar en människa som mår bra? Kanske kan det beskrivas som ditt egna förhållande till livet, ditt hjärta tickar, du andas, du ser och du tänker. Ett liv pågår i din kropp – men hur du mår beror såklart på ditt egna förhållande till livet.

I bland måste man fråga sig vad det är som gör att människor är friska och mår bra. Måste jag först bli sjuk, innan jag får bli frisk? Ohälsan kan lätt vinna över dig när du gör saker som du inte vill, när du tänker och känner som du inte vill och när du hamnar i konflikt med dig själv. Hälsan och välbefinnandet kan i stället växa när du gör saker du vill göra, när du tänker positiva tankar som du egentligen alltid vill tänka och när du känner som du vill och kan dela med dig av dina känslor och med det balans i livet. Makten över ditt liv ligger i dina egna händer.

Kom ihåg! Du bestämmer själv hur du mår ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *