Morotskaka!

Goda cupcakes med smak av morotskaka och limefrosting. Receptet är hämtat ur Leila Lindholms receptbok “A piece of cake”.


Ca 12 st

Morotskaka:
3 ägg
3 dl ströskocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja
4.5 dl rårivna morötter

Limefrosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphia original


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt olja och rivna morötter. Häll smeten i amerikanska (stora) muffinsformar och häll i ca 1,5 – 2 msk. Grädda i ugn ca 20 – 25 minuter. Låt cupcaksen svalna. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt. Bred eller spritsa över kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *