Klassiska Engelska Scones

Klassiska Engelska Scones
6 st “kakor”

Ingredienser

7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125g kallt smör
1 st ägg
2,5 dl mjölk 3%

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader, varmluft.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.
6. Platta ut degen, cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
7. Lägg på en plåt med bakplåtspapper
8. Grädda tills sconesen får en gyllene färg, cirka 10-15 minuter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *