Kladdkaka med fudge

Botten
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
V Sätt ugnen på 175 grader.
V Smält smöret.
V Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner det smälta smöret tills allt blandat sig.
V Smöra en löstagbar form.
V Grädda i mitten utav ugnen i ca 20 min. Låt svalna ca 10 min.
Fudge
2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
V Blanda alla ingrediender till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (15 min).
V Tag av kastrullen och rör ner smöret till en jämn fudge.
V Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl. (Minst 3 timmar innan servering).
 

Serveras tillsammans med grädde eller vaniljglass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *