Äppelkladdkakepaj

6 portioner

Äppelkladdkaka

    • 175 g smör
    • 2 1/2 dl strösocker
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 3 ägg
    • 2 3/4 dl vetemjöl

Smuldeg

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap

Fyllning

  • 5-6 äpplen
  • 1 msk kanel
  • 5 msk strösocker
  1. Äppelkladdkaka: Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
  2. Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet.
  3. Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten.
  5. Smulpaj: Blanda alla ingredienserna till en smulig deg.
  6. Äppelpajkladdkaka: Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan.
  7. Pudra äppeltäcket med kanel.
  8. Smula över pajdegen.
  9. Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten).
  10. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *